Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Четвер, 28.03.2024, 14:00




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Березень » 15 » Тарасовими шляхами
21:23
Тарасовими шляхами

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті просяє веселка

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм  пам'ять Шевченка.

          Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці, бо маємо геніального Тараса Григоровича Шевченка.

           Він  безсмертний  для нашого народу – явище  унікальне,  неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

        Саме тому на початку  березня  у Садовській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів були проведені заходи, які нагадали про геніального Кобзаря.  Приємно, що діти охоче беруть участь у позакласних заходах, присвячених творчості великого українського поета, часто самі  виступають їх ініціаторами. Не став виключенням і цей рік.

      Розпочався тиждень літературною виставкою та виставкою дитячих малюнків творів геніального українського письменника, до якого долучилися

як учні так і вчителі.

 

          12 березня була проведена театралізована літературно-музична композиція «Тарасовими шляхами», яку підготувала вчитель української мови і літератури Майстренко Світлана Леонідівна. 

  

  

  

      Вона   допомогла учням усіх  класів пізнати соціальні, політичні, життєві ідеали великого поета. Неймовірно зворушливими були виступи дітей  з поетичними рядками безсмертних віршів.

  А інсценування рядків  Великого Кобзаря показала, наскіль глибоким і багатограним був внутрішній світ митця, як і кого кохав творець, – один із ключів до його творчості.

        Минуло більше 200 років від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього стали  поетичні зустрічі «Сторінками поезій Кобзаря», «Ми любимо твори Шевченка», «Віршів віночок від Тараса». Читання поезій  Т.Г. Шевченка  викликало жваве зацікавлення серед  учнів  школи.  Така  поезія  не  може  не  захоплювати.

  

Упродовж тижня у шкільній бібліотеці ( бібліотекар Лаптєва Олена Миколаївна) діяла виставка літератури «Шляхами великої долі», «Пам’ятає сина Україна», «Ми тебе не забули, Тарасе!», а також багатотомні твори, присвячені його життю та творчості.

     Завдяки наявності мультимедійних засобів, учні мали змогу переглянути художні фільми про життя і творчість Т.Г. Шевченка «Заповіт», прослухати пісні «Заповіт». «Думи, мої думи», де ознайомились із звуками музикального інструменту кобза, документальну трилогію «Віра». «Воскресіння». «Поступ»; «Обличчя української історії. Тарас Шевченко» тощо.

      Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко.

     Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися у школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.

 Вчитель української мови та літератури

Садовської загальноосвітньої школи  І-ІІІступенів

 Майстренко Світлана Леонідівна

 та педагогічний колектив

Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 623 | Додав: school | Теги: Тарасовими шляхами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz