Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Неділя, 28.04.2024, 09:40




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Жовтень » 28 » Онлайн-семінар з історії за темою «28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України. І пам’ятає світ врятований»
21:12
Онлайн-семінар з історії за темою «28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України. І пам’ятає світ врятований»

28 жовтня 2021 року у КЗ «Садовський ліцей» Лозівської міської ради вчителем історії – Войновою Світланою Петрівною, для учнів середньої та старшої ланки був проведений в онлайн-режимі семінар з історії Другої світової війни за темою «І пам’ятає світ врятований».  

Протягом війни (1939—1945 рр.) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій. Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та  Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної інформації 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенко від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

Інститут Національної пам`яті рекомендував замінити термін «визволення від фашистських загарбників» на «вигнання нацистських окупантів», зазначаючи, що після 28 жовтня 1944 року Україна не стала цілком вільною державою, а опинилася під радянським пануванням, що супроводжувалося, зокрема, масовими репресіями. https://old.uinp.gov.ua/news/28-zhovtnya-den-vignannya-natsistskikh-okupantiv-ne-vizvolennya-ukraini-ukrainskii-institut-nat

    

      

Відео матеріал семінару https://www.youtube.com/watch?v=U0U7m8CG6h4

                                          https://www.youtube.com/watch?v=W15j4bogNfY

Допоміжний матеріал https://www.armyfm.com.ua/den-vignannya-nacistskih-okupantiv/

Презентація  до семінару  http://surl.li/aniuz

Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 173 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz