Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Неділя, 28.04.2024, 13:34




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Жовтень » 13 » День захисників і захисниць
19:36
День захисників і захисниць

     Згідно з указом Президента України з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери, дорослі і  діти – всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу на Сході України.

      Напередодні свята в КЗ “Садовський ліцей” пройшли  виховні години та засідання у форматі «круглого столу» за темами: «Герої не вмирають», «Забуттю не підлягає». Виставка документальної та художньої літератури з нагоди відзначення Дня  захисників і захисниць України: «Герої не вмирають».

    

    

    На уроках історії України були проведені уроки за темами: «Біля мужніх людей схиляю коліно», «Мій рідний край, моя земля, моя історія жива».

  

      Вихованці закладу взяли активну участь у міській акції «Листівка захисникам України».

       

  

    А учні першого класу провели онлайн-зустріч з воїном АТО, який зараз служить на передовій Гомою Андрієм, сином вчительки початкових класів Гома Наталії Василівни. Вихованці  привітали бійця з наступаючим святом та побажали всього найкращого й швидшого повернення додому.

  

      13 жовтня у спортивній залі ліцею була  проведена  військово-спортивна  гра “Козацькі розваги” серед учнів 9-11 класів (із дотриманням  норм діючого карантину). Захід присвячено витокам козацтва, під час якого учні відчули себе козаками і занурилися в минуле. Хлопці взяли  участь у силових конкурсах, побутових(чищення картоплі та пришивання гудзиків, щоб відчути себе справжніми самостійними чоловіками, якими були козаки) , позмагалися у вікторинах та логічних конкурсах.

Більше фото за посиланням https://photos.app.goo.gl/GfQiKx2Xim27dg4i6

      

      

              

      

      Протягом    11-13 жовтня пройшла  виставка малюнків учнів ліцею   “Козацькому роду нема переводу”, “З днем захисника України”.

      

       Проведення таких заходів  допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне   відродження народу, потрібно навчитися пишатися  тим, що ми – українці. Бути гідними своїх предків, любити рідну землю так, як заповідав великий Тарас, берегти  волю і незалежність нашої держави,поважати свій народ, рідну землю та  історію.

  

Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 199 | Додав: school | Теги: День захисника України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz