Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Четвер, 28.03.2024, 13:46




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Січень » 11 » "День відкритих дверей" природничого факультету ХНПУ імені Г.С. Сковороди
19:40
"День відкритих дверей" природничого факультету ХНПУ імені Г.С. Сковороди
"День відкритих дверей" природничого факультету ХНПУ імені Г.С. Сковороди
ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені Г.С.Сковороди, під час зимових шкільних канікул, 10 січня 2014 року проводив "День відкритих дверей" природничого факультету. Учні 10 класу відвідали вищий навчальний заклад, де їх гостинно зустріли викладачі та студенти. Під час заходу було ознайомлено майбутніх абітурієнтів з роботою факультету, провели цікаві екскурсії по кафедрам в музей природи та дендрарій. 


ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ З ІСТОРІЇ ТА СЬОГОДЕННЯ ФАКУЛЬТЕТУ

Природничий факультет відновив свою роботу у 1962 році на базі біолого-географічного факультету Харківського педагогічного інституту. Сьогодні підготовку вчителів на факультеті здійснюють висококваліфіковані спеціалісти, серед яких 35 мають науковий ступінь і вчене звання, в тому числі 8 докторів наук, професорів.

Навчальний процес на факультеті забезпечують 5 кафедр:

  • анатомії та фізіології людини (завідувач – доктор педагогічних наук, професор Микитюк Олекандр Миколайович);
  • ботаніки (завідувач – доктор сільськогосподарських наук, професор Гринченко Тімур Олександрович);
  • здоров’я людини та корекційної освіти (завідувач – доктор педагогічних наук, професор Бойчук Юрій Дмитрович);
  • зоології (завідувач – доктор біологічних наук, професор Харченко Людмила Павлівна);
  • хімії (завідувач - доктор хімічних наук, професор Свєчнікова Олена Миколаївна).

Лабораторії та лекційні аудиторії мають сучасне обладнання, проведення лекційно-семінарських тематичних занять забезпечено мультимедійною підтримкою.

На факультеті працюють: зоологічний музей, анатомічний музей, ботанічний сад, який налічує понад 1200 видів деревинних, чагарникових та трав’янистих рослин, оранжерея, в колекції якої представлено понад 1500 видів рослин, модельна пришкільна навчально-дослідна ділянка.

Базою для проведення навчально-польових практик з ботаніки та зоології є навчально-спортивний табір, що розташований у мальовничих містах на березі ріки Сіверський Донець поблизу села Гайдари Зміївського району на території Національного природного парку "Гомільшанськ ліси”. Навчально-польові практики з ботаніки та зоології займають особливо важливе місце у фаховій підготовці майбутніх вчителів біології. Вони органічно доповнюють і поглиблюють теоретичні курси і лабораторні практикуми. Під час навчально-польових практик студенти в природних умовах знайомляться з особливостями морфології рослин і тварин, їх видовим розмаїттям, з екологічними умовами їхнього існування, набувають навичок визначення і розпізнавання їх у природі. Важливим завданням польових практик є методична підготовка студентів до майбутньої педагогічної діяльності: оволодіння методикою проведення екскурсій у природу відповідно до сучасних вимог, набуття практичних навичок збирання, гербаризації рослин і виготовлення колекцій різних груп безхребетних та опудал хребетних тварин, утримування тварин у шкільних куточках живої природи.

Педагогічні практики на 3-5 курсах сприяють розвитку інтересу студентів до професійної діяльності вчителя, забезпечують умови для вивчення передового педагогічного досвіду вчителів, формують творчий підхід у студентів-практикантів до своєї майбутньої педагогічної діяльності у школах міста та області, дозволяють набути практичного досвіду викладання біологічних та хімічних дисциплін.

Факультет підтримує тісні зв’язки з науково-дослідними установами м. Харкова, такими як: Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Інститут кріобіології та кріомедицини, Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського, Інститут тваринництва, Інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького. На базі цих науково-дослідних інститутів студенти проводять наукові дослідження та виконують курсові, дипломні та магістерські роботи.

З 1997 року на факультеті видається збірник наукових праць «Біологія та валеологія», затверджений ВАК України як фахове видання з біологічних наук. З 2010 року проводиться щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція "Педагогіка здоров’я”. На факультеті плідно працює наукова школа технічної ентомології (керівник – проф. Злотін О.З.).

Студенти факультету є членами наукових товариств та клубів: "Флора”, "АнтиСНІД”, "Синтез”, "Орнітолог”. Щорічно на факультеті проводиться студентська наукова конференція, видається збірник студентських наукових праць.

На факультеті діє студентське самоврядування, яке організовує та проводить багато виховних заходів, серед яких: конкурс педагогічної майстерності, "Дебют першокурсників", Посвята в біологи, День хіміка, Студентська весна, міжфакультетський конкурс КВК, екологічна акція "Роди та процвітай Земле моя!”, валеологічна науково-просвітницька акція "Здоров’я молоді – здоров’я нації”, "Чорнобильскі дзвони” тощо. Систематично на факультеті проходять виставки першоцвітів, екібано, тематичні виставки композицій квітів, присвячені різним визначним подіям, фотовиставки тощо.

У бібліотечному фонді університету міститься понад 200 тисяч примірників підручників і навчально-методичних посібників із фундаментальних природничих, валеологічних, гуманітарних та соціально-економічних дисциплін.

Для студентів в університеті існує широка мережа спортивних секцій. Найбільш масово студенти нашого факультету займаються в секціях: туризму, аеробіки, спортивного орієнтування, спортивного рок-н-ролу, легкої атлетики, тенісу тощо. 27 різноманітних творчих колективів університету – прекрасна можливість для творчої самодіяльності студентів та проведення дозвілля.

Студенти факультету з інших міст повністю забезпечені гуртожитком, який зручно розташований неподалік від навчального корпусу (ст. м. "Академіка Павлова”, вул. Гв. Широнінців, 41-А).

Після закінчення нашого факультету молоді вчителі викладають біологію, хімію, екологію та основи здоров’я в школах, гімназіях, ліцеях, коледжах, вищих навчальних закладах, працюють в наукових установах міста Харкова, Харківської області та в інших регіонах України. Вони з гідністю продовжують традиції факультету.

На 2012-2013 н.р. здійснюється набір студентів на природничий факультет на денну форму навчанняна напрям підготовки "Біологія” зі спеціалізаціями"здоров’я людини та основи екології”, "екологія та біодизайн”, "хімія”; та напрям підготовки "Хімія” зі спеціалізацією "інформатика” (освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр, вартість навчання – 6275 грн. на рік; набір здійснюється тільки на контрактну форму навчання). Зарахування до бакалаврату здійснюється на підставі конкурсного відбору. Конкурсний бал обчислюється шляхом додавання балів сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти з конкурсних предметів, середнього бала додатку до атестату про повну загальну освіту та додаткових балів, передбачених Умовами прийому та Правилами прийому ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Конкурсні предмети для напряму підготовки "Біологія”: українська мова та література; біологія (профільний), фізика або хімія (на вибір); для напряму підготовки "Хімія”: українська мова та література; хімія (профільний), фізика або математика (на вибір).Для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст” приймаються фахівці, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра (вартість навчання – 7525 грн. на рік). Для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр” зі спеціальності "Біологія” приймаються фахівці, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або спеціаліста (вартість навчання – 7525 грн. на рік).

Терміни прийому документів: освітньо-кваліфікаційний рівень "бакалавр” (2 липня – 31 липня); освітньо-кваліфікаційні рівні "магістр, спеціаліст ” (9 липня – 28 липня).

На заочному факультеті здійснюється підготовка студентів зі спеціальності "Біологія” за освітньо-кваліфікаційними рівнями "бакалавр”, "спеціаліст” та "магістр”. Термін подачі документів: освітньо-кваліфікаційний рівень "бакалавр” (18 липня – 17 серпня); освітньо-кваліфікаційні рівні "спеціаліст” та "магістр” (9 липня – 28 липня). Вартість навчання на заочному факультеті – 5645 грн. на рік.

 Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди ласкаво запрошуємо Вас на природничий факультет

Адреса приймальної комісії: 61168, м. Харків, вул. Блюхера, 2 (станція метро "Студентська”), кімн. 110-А, тел.: 766-09-60, 68-14-34.

Сайт університету: http://hnpu.edu.ua;  е-mail: priimalna@hnpu.edu.ua

Адреса природничого факультету: 61168, м. Харків, вул. Блюхера, 2 (станція метро "Студентська”), кімн. 219-Б, тел.: 67-69-92.

Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 1448 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz