Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Субота, 20.04.2024, 14:39




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Квітень » 26 » День цивільного захисту
13:32
День цивільного захисту

22 квітня у школі було проведено День цивільного захисту дітей в умовах надзвичайних ситуацій. У рамках цього дня було проведено навчальні заходи з евакуації всіх працівників та учнів закладу у випадку хімічної та радіаційної загрози, а також у випадку пожежі в приміщенні школи; перевірено практичні навички  учнів в умовах надзвичайних ситуацій і вміння користуватися  засобами колективного та індивідуального захисту. Також було організовано та проведено заходи з пропаганди цивільного захисту, охорони життя та здоров'я учнів, тематичні виховні години, бесіди про традиції та сучасні завдання ЦЗ. Оновлено загальношкільний "Куточок цивільного захисту".

 По закінченні всіх цих заходів було проведено підсумкову лінійку, заслухано звіти командирів класів.

  


Інформаційна сторінка

Надзвичайні ситуації в Україні
 
       Щороку в Україні реєструється близько 400 надзвичайних ситуацій (далі - НС). В Україні функціонують понад 18 тис. потенційно небезпечних підприємств та інших об‘єктів. Більшість з них представляють не тільки економічну, оборонну та соціальну значимість для країни, але й потенційну небезпеку для здоров‘я і життя населення, а також навколишнього природного середовища і є джерелами надзвичайних ситуацій та подій техногенного характеру. Комунальна інфраструктура зношена більш ніж на 60%, внаслідок чого кількість аварій за останні 10 років зросла майже в п‘ять разів.
        Значної шкоди населенню, об‘єктам господарської діяльності та навколишньому середовищу завдають пожежі. Протягом 11 місяців 2007 року в державі зареєстровано 46505 пожеж, що на 5,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Непоправні щорічні втрати внаслідок надзвичайних ситуацій та подій досягають близько 4,5 тисячі осіб.
        За період 1997 – 2007 років в Україні зареєстровано понад 4,5 тис. надзвичайних ситуацій, у тому числі понад 2,4 тис. техногенного та 1,6 тис. природного характеру. Надзвичайних ситуацій державного рівня - 1,8% (85 НС), регіонального - 7,2% (328 НС), місцевого та об'єктового відповідно 33,5% та 57,5%).
        Також значної шкоди навколишньому середовищу завдають аварії суден та забруднення акваторії водних об'єктів. У період з 2001 по 2007 роки на водних та водогосподарських об’єктах України загинуло понад 16 тисяч людей, з них більше 2200 дітей. Матеріальні збитки, завдані НС техногенного та природного характеру за останні 10 років, оцінюються близько 7 млрд. гривень. 
Будова ватно-марлевої пов'язки

Словничок до дня ЦЗ
  • Надзвичайна ситуація -  порушення  нормальних  умов  життя  і діяльності  людей  на  об'єкті або території,  спричинене аварією, катастрофою,  стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею,  застосуванням засобів ураження,  що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних витрат.
  •  
  • Оповіщення - доведення сигналів і повідомлень органів ЦО  про загрозу  та  виникнення  надзвичайних  ситуацій  до  центральних і місцевих   органів   виконавчої   влади,   підприємств,   установ, організацій і населення.

Розподіл кількості надзвичайних ситуацій техногенного характеру

на території України

 
Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 534 | Додав: school | Теги: день цивільного захисту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz