Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     П`ятниця, 19.04.2024, 17:08




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Лютий » 6 » 6 лютого - День безпечного Інтернету
18:58
6 лютого - День безпечного Інтернету

День безпечнішого Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в ​​усьому світі.

Запроваджений цей день у 2004 за ініціативи європейських некомерційних організацій: Європейської комісії, European SchoolNet, Insafe (European Safer Internet Network — Європейська мережа безпечного Інтернету).

Компанія Insafe об’єднує 30 безпечних Інтернет-центрів онлайн у кожній з 27 країн Євросоюзу, а також в Ісландії та Норвегії. На жаль, ще не відкрито Інтернет-центр в Україні.

Кожен Інтернет-центр складається з центру довіри, гарячої лінії та молодіжної групи. Гарячі лінії надають інформацію та поради дітям, підліткам, батькам і викладачам з тематики комп’ютерної безпеки. За телефоном гарячої лінії завжди можна повідомити про заборонений і нелегальний контент, зберігши при цьому конфіденційність.

Кожного року День безпечнішого Інтернету відзначається під девізом,
у 2018 році — під девізом «
Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».

 

День безпечнішого Інтернету має на меті об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, перш за все, серед дітей та молоді.

Відзначення в Садовській ЗОШ

 

 

 

         

   

   

В День безпечнішого Інтернету в Садовській ЗОШ І-ІІІ ступенів на уроках інформатики з учнями обговорювали шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.

Учнів було ознайомлено з постійно діючою «гарячою лінією» з веб-інтерфейсом Skarga, де кожен користувач може залишити свою скаргу щодо інформаційних порушень в Інтернеті.

 

on-uaТакож, в цей день,  учні відвідали сторінки сайту Он-ляндія: безпечна веб-країна де ознайомилися з матеріалами для дітей,  завдяки яким зможуть засвоїти  основи безпечної роботи в Інтернеті.

 

logo

Учні школи перевірили на практиці рівень своєї кібербезпеки – пройшли тест.


  Також, в цей день діти ознайомилися з інформаційною безпекою, що чатує на них в мережі:

Учням молодшого шкільного віку було запропановано цікавий динамічний тест Web-словничок в картинках:

Учні середнього та старшого шкільного віку пройшли web-кросворд — Тенета Інтернету:

Також учням було запропановано переглянути:

Соціальний ролик «Безопасный Интернет — детям!»

Правила користування Інтернетом для дітей та підлітків

Необыкновенные приключения в Интернете — комп’ютерна гра для дітей молодшого та середнього шкільного віку, яка навчить першим крокам роботи в Інтернеті. 

Джунглі Інтернету (Wild Web Woods) — інтерактивна гра, призначена для дітей віком від 7 до 10 років. Підказки та поради допоможуть дітям користуватися Інтернетом безпечно та навчитися не губитися при зіткненні із загрозливою поведінкою інших користувачів або з негативним змістом сайтів.

Безпека дітей в Інтернеті: правила для батьків

logo-ua-new
Посібник для батьків «Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі» від «Київстар»

 

online-bezpeka-logoТи вже добре знайомий з Інтернетом. У тебе, напевно, є улюблені сайти й віртуальні друзі, ти знаходиш в Інтернеті інформацію, що допомагає навчатися й займатися улюбленими справами, спілкуєшся з людьми, що живуть в інших містах, завантажуєш цікаві картинки й музику, граєш у захоплюючі ігри. Проте, пам’ятай: як і в реальному світі, в Інтернеті ти можеш зустрітися з загрозами й небезпечними людьми. Тому тобі дуже важливо навчитися уникати небезпек Інтернету! Прочитай прості правила безпечного поводження в мобільному Інтернеті й поділися ними з батьками та друзями: рекомендації психолога.


3Про Інтернет

Проект «Про Інтернет» спрямований на підвищення цифрової компетентності школярів і розповідає в цікавій ігровій формі про пристрої мережевого простору, про те, як отримати доступ до знань, знаходити потрібну інформацію, критично оцінювати контент, створювати власні Інтернет-проекти, спілкуватися — і робити все це, дотримуючись простих правил безпеки. Для вчителів це — методичний посібник і практикум для проведення занять.

Переглядів: 481 | Додав: school | Теги: 6 лютого - День безпечного Інтернет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz