Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Неділя, 28.04.2024, 16:54




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Жовтень » 5 » 4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин
12:00
4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин

Рішення про святкування Всесвітнього Дня захисту тварин було прийняте в 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи.

     Дата свята – 4 жовтня – вибрана не випадково. Засноване свято на честь   пам’яті Святого Франциска Ассизького (засновника відомого чернечого ордену францисканців, помер 4 жовтня 1226), релігійного мислителя і філософа, який проповідував любов до всього живого на Землі. Трепетне ставлення до будь-якого прояву життя, до всіх істот, які живуть, здатність співчувати і відчувати їх більш гостріше своєю  власною душею зробили його святим, шанованим у всьому світі.

     З 2000 року це свято відзначається і в Україні.

      До Дня захисту тварин в усіх класних колективах  КЗ “Садовський ліцей” пройшли уроки Доброти  під загальною назвою «Ми відповідаємо за тих, кого приручили» з метою виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності  іншого життя.

   У бібліотеці Садовської  ОТГ  для здобувачів освіти початкових класів  бібліотекар  Жукова Любов Іванівна  підготувала книжкову  виставку  “Брати наші менші”, з літературою , в якій можна знайти матеріал про різні види тварин, як правильно їх доглядати і лікувати, піклуватися про них та оберігати.

    Діти дізналися про історію виникнення свята. Крім того, учні дізналися про вплив тварин на життя та здоров’я людини, про лікування за участі таких тварин, як коти, собаки, коні та дельфіни, про користь від спілкування людини з тваринами.Усі вихованці виявили  бажання ознайомитися з деякими книгами вдома.

          

 

     Любов Іванівна підготувала й загадки та вікторину про тварин,на питання якої діти наввипередки відповідали.
В свою чергу вихованці закладу із задоволенням розповіли  цікаві історії про своїх домашніх улюбленців,як вони про них піклуються.

      Давайте не забувати про те, що ми - одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 186 | Додав: school | Теги: 4 жовтня – Всесвітній день захисту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz