Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Середа, 24.04.2024, 11:20




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Березень » 11 » Вітаємо Скрипку Анну ученицю 8 класу з перемогою у відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт
22:31
Вітаємо Скрипку Анну ученицю 8 класу з перемогою у відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт

 Національний центр «Мала академія наук України» в червні-липні цього року провів заочний (відбірковий) етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів у номінації «Екологія. Вода у нашому житті».

Протягом кількох місяців діти проводили дослідження щодо використання і збереження водних ресурсів. Участь у конкурсі взяло понад 500 школярів з усіх регіонів країни, з яких 126 пройшли до фінального етапу і отримали дипломи учасника конференції.

У своїх роботах юні науковці ретельно дослідили й висвітлили питання, пов’язані з використанням та збереженням водних ресурсів, оздоровленням довкілля – як у певному регіоні, так і в невеликих містах і селищах.

Учасники обирали тему пошукової роботи за чотирма розділами. Одні учні досліджували те, як мешканці їхнього населеного пункту отримують питну воду: з колодязів, річок, озер, за допомогою автотранспорту, трубопроводів, водогону чи опріснювальних установок. Також вони оцінювали якість питної води за смаком, запахом, кольором, наявністю домішок мулу, піску, іржі, за жорсткістю.

Інші діти вивчали екологічний стан водних об’єктів у своїй місцевості. Досліджуючи водойми, юні гідрологи з’ясовували стан берегоохоронних територій біля річки чи ставка, стан водного об’єкту – засміченість, заростання очеретом, осокою, чагарниками, деревами, «цвітіння» води, наявність скидів неочищених комунальних стоків, замулення тощо. Хлопці й дівчата звертали увагу і на естетичний вигляд водойми та її придатність для відпочинку, пропонували заходи щодо охорони природного середовища.

Забезпечення прісною водою населення Землі також зацікавило учнів. Майбутні екологи досліджували території з катастрофічним станом забезпеченості прісною водою, формулювали власні шляхи вирішення ситуації.

Четверта група учасників зосередила увагу на сучасних екологічних катастрофах, пов’язаних з водою, показавши їх у вигляді знімків, карт, космічних зображень, розглянувши причини екологічної міграції.

Автори кращих робіт на підставі рішення експертної комісії були запрошені до участі у ІІ (очному) етапі конкурсу. 


До ІІ (очного) етапу потрапила і робота учениці 8 класу Скрипки Анни Юріївни на тему: "Екологічні проблеми заплавних луків Краснопавлівського водосховища Лозівського району Харківської області". З чим ми її і вітаємо!

Назад

Переглядів: 621 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz