Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS     Четвер, 25.04.2024, 04:21




Меню сайту
ЗНО



Створити заяву-реєстраційну картку ЗНО
Архів ЗНО
Логотип
...



Polymath
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Календар дат
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Лютий » 20 » До Дня Героїв Небесної Сотні
22:54
До Дня Героїв Небесної Сотні

       20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

      Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери.

     Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення 48 осіб.

     У  КЗ «Садовський ліцей» та у Тихопільській філії  КЗ «Садовський ліцей» було вшановано пам'ять героїв й проведені відповідні тематичні заходи. А саме: засідання у форматі «круглого столу», уроки-реквієми,  присвячені вшануванню подвигу учасників Революції  гідності  та  увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні за темами: «Героям слава», «Лиш тільки той достойний слави і свободи, хто кожен день за них іде у бій», «З Україною в серці», «Ніхто крім нас…», «Хто вони Герої Небесної Сотні?», «Подвиг, що непідвладний часу», «Недопустимість  порушення прав людини та громадянина України»,

    

    

  

 переглянуті документальні фільми

 

https://youtu.be/agm-gS0E6Xg

Хронологія подій 20 лютого 2014 року:точка неповернення.

https://youtu.be/giDG6t2gGfI

Небесна сотня.

https://youtu.be/rS5RsBjNxxU

Пам’яті  Небесної сотні.

https://youtu.be/DF3GPussdIw

Вічна пам'ять та слава Небесній сотні Майдану.

Оформлена виставка малюнків та літератури.

  

       Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.

Категорія: Шкільна газета "Велика перерва" | Переглядів: 164 | Додав: school | Теги: До Дня Героїв Небесної Сотні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Шкільна газета "Велика перерва" [517]
Для вчителів [18]
Для учнів 5-11 кл. [8]
Для батьків [2]
Пошук
...




Відеоканал
Корисні посилання






Портал Академії





Видавництво педагогічна преса
Від дня створення
Архів записів

Юридична адреса:64683, с.Садове, вул.Центральна,81Лозівський р-н, Харківська обл.;тел. (05745) 65-4-...
Конструктор сайтів - uCoz